Business Hi-Tech

WSJ: Comisia europeană ar putea cere şi Amazonului să plătească retroactiv taxe pentru operaţiunile din UE

WSJ: Comisia europeană ar putea cere şi Amazonului să...

Autor: Adrian Seceleanu

10.11.2016, 00:00 183

Gigantul american Amazon, cel mai mare retailer online din lume, ar putea fi următoarea ţintă a eforturilor depuse de Comisia Europeană de a recupera de la jucători precum Apple sau McDonald’s „impozitele neplătite” pentru operaţiunile desfăşurate în trecut pe spaţiul comunitar, scrie Wall Street Journal. 

După ce Comisia Europeană a cerut Irlandei să recupereze de la Apple taxe de 13 mld. de dolari care nu ar fi fost achitate de compania americană pe baza unor facilităţi fiscale acordate de autorităţile de la Dublin în perioada 2003-2014, următoarea ţintă este Amazon şi aranjamentul său fiscal din Luxemburg.

Miza este una uriaşă pentru Amazon, având în vedere marja de profit fragilă (0,54%) cu care operează retailerul online, notează publicaţia americană. Investigaţia europenilor se concentrează pe comisionul de 3,4 mld. euro achitat în perioada 2006-2014 de o subsidiară a Amazon către o altă companie înfiinţată în Luxemburg de retailerul american şi care nu a plătit taxe către autorităţile fiscale.

Reprezentanţii Comisiei europene şi ai Amazon au refuzat să comenteze informaţiile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO