Business Hi-Tech

Vodafone vrea să-şi vândă participaţia la Verizon Wireless pentru 130 miliarde de dolari

AFP/Mediadax

AFP/Mediadax

Autor: Vlad Popescu

29.08.2013, 19:26 376

Grupul britanic de telecomunicaţii Vodafone a anunţat joi că discută cu Verizon Communications vânzarea participaţiei de 45% pe care o deţine la operatorul american Verizon Wireless, surse apropiate situaţiei plasând valoarea tranzacţiei la circa 130 mld. dolari, potrivit Bloomberg. Verizon Wireless este un joint venture între Vodafone şi grupul american Verizon Communications.

Verizon Communications negociază cu mai multe bănci credite de câte 10 mld. dolari, vizând atragerea a 60 mld. dolari prin împrumuturi pentru finanţarea tranzacţiei, au precizat sursele citate. Vodafone a precizat însă  că nu există nicio certitudine că se va ajunge la un acord.

Verizon Wireless este cel mai profitabil operator de telecom din SUA, controlat în parteneriat de Verizon şi Vodafone de mai bine de 10 ani, perioadă în care grupul britanic a obţinut miliarde de dolari în contul dividendelor.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.08.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO