Business Hi-Tech

Vodafone: mini-laptop de 100 de euro pentru abonamente de date incheiate pe doi ani

Vodafone: mini-laptop de 100 de euro pentru abonamente de date incheiate pe doi ani
24.11.2008, 17:12 1319

Vodafone Romania, al doilea operator de telefonie mobila de pe piata locala, a lansat un mini-laptop sub brand propriu, care are un pret de pornire de 99 de euro (TVA inclusa), ca parte a strategiei operatorului de a stimula consumul de servicii de date. Utilizatorii care aleg pe o perioada de doi ani un abonament de date de 35,7 euro pe luna pot achizitiona mini-laptopul optimizat pentru internet (netbook) Vodafone Log’n’Go 160 la pretul de 99 de euro. Pachetul include un modem USB pentru accesul la internet si asigura trafic nelimitat de date, la o viteza teoretica de descarcare de pana la 3,6 Mbps. Utilizatorii mai pot opta pentru un abonament lunar de 21,42 euro pe luna, care ofera trafic nelimitat, viteze de transfer al datelor de pana la 1 Mbps. In acest caz, tot pentru contracte incheiat pentru 24 de luni, pretul laptopului Vodafone ajunge la 219 euro (TVA inclusa).
Noile oferte pentru serviciile de date sunt disponibile pana la jumatatea lunii ianuarie 2009. Preturile abonamentelor standard Vodafone Mobile Connect, care asigura de asemenea trafic nelimitat si viteze de descarcare intre 1 si 7,2 Mbps (HDSPA), variaza intre 10,71 si 32,13 euro. Lansat in premiera in Romania, netbookul Vodafone este produs de catre compania taiwaneza ECS (Elitegroup Computer Systems), care asambleaza laptopuri, placi de baza pentru PC-uri, placi grafice pentru Nvidia, servere si rame foto digitale.
Vodafone Log’n’Go functioneaza pe un procesor Intel Atom tactat la 1,6 GHz, special conceput pentru dispozitive mobile. Dispozitivul are 1 GB memorie RAM, in timp ce capacitatea hard discului este de 160 GB. Diagonala ecranului este de 10,2 inchi (25,9 centimetri), iar produsul cantareste 1,2 kilograme. Laptopul Vodafone vine cu sistemul de operare Windows XP Home Edition preinstalat si are un slot pentru cartele SIM. Vodafone Romania, subsidiara locala a grupului britanic Vodafone, cel mai mare operator de telefonie mobila din lume, a inregistrat in primul semestru al anului fiscal 2008/2009, incheiat pe 30 septembrie, o crestere de 7,7% a veniturilor totale, la 615 mil. euro. Compania avea la finele lunii septembrie 9,5 milioane clienti, din care aproape 37% erau utilizatori de servicii cu abonament. Numarul de clienti ai serviciilor 3G aproape s-a dublat fata de anul trecut, crescand de la 495.578 la 996.000 de utilizatori. Profitul operational inainte de includerea deprecierii si amortizarii (EBITDA) al Vodafone Romania a fost de 282,6 mil. euro, in crestere cu 2,7% fata perioada similara din 2007.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO