Business Hi-Tech

Viteza medie de download date internet fix în România a crescut, iar cea de date mobile a scăzut

Viteza medie de download date internet fix în România a...

Autor: Anca Olteanu

31.07.2017, 15:34 291

În primul semestru al anului 2017, vitezele medii de download date internet fix au crescut cu aproape 45% comparativ cu primul semestru al anului trecut, de la 75,07 Mbps la 109,1 Mbps.

În paralel, viteza medie de download date internet mobil a scăzut cu 28%, de la 27,72 Mbps la 19,99 Mbps, pe fondul creşterii numărului de teste realizate de utilizatori pe acest segment şi traficului de date efectuat prin intermediul reţelelor mobile, potrivit statisticilor privind calitatea serviciului de acces la internet din România generate de Netograf.ro – aplicaţia ANCOM pentru testarea calităţii serviciului de acces la internet.

Statisticile pentru internet fix şi mobil în primul semestrul al anului 2017 au fost generate de Netograf.ro pe baza unui număr de aproximativ 135.000 de teste valide efectuate de utilizatorii de internet din România.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO