Business Hi-Tech

Virusii periculosi cresc profiturile Symantec

27.07.2004, 00:00 13

Compania de securitate Symantec a raportat cresterea profiturilor cu 123% pe primul trimestru al anului fiscal, fata de aceeasi perioada a anului trecut, rezultatele bune fiind datorate in principal produsului Norton Anti-Virus, informeaza Yahoo News.
Profiturile in perioada aprilie-iunie au atins 131 milioane de dolari, in timp ce anul trecut in acelasi interval ele se cifrasera la 59 milioane de dolari. Si vanzarile au crescut semnificativ, ajungand la valoarea de 577 milioane de dolari in perioada mentionata, cu 48% mai mult decat cele 391 milioane de dolari inregistrate in urma cu un an.
Rezultatele financiare bune ale Symantec se datoreaza in principal amenintarilor tot mai numeroase inregistrate in ultimele luni pe Internet, cel mai de temut fiind virusul Sasser, conform specialistilor. Sasser, aparut in luna mai, a produs cele mai multe pagube dintr-o lista de 225 de virusi, ceea ce a dus la sporirea vanzarilor de programe antivirus in randul consumatorilor casnici, a declarat Greg Myers, directorul financiar al Symantec.
Conform lui Myers, preconizata intrare pe piata antivirusilor a gigantului software Microsoft a dus la sporirea vanzarilor in acest sector, pentru ca a contribuit la intarirea opiniei ca securitatea IT este un domeniu important.
Totusi, intrarea Microsoft pe aceasta piata este "cel mai mare risc" pentru Symantec, pe termen lung, a spus analistul Walter Pritchard, reprezentant al Schwab Soundview Capital Markets.
Pentru trimestrul in curs, Symantec estimeaza vanzari de 580 de milioane de dolari. Compania va accelera ritmul in care se fac angajari, in ciuda recentei perioade de recesiune, a spus un purtator de cuvant. Pentru Symantec lucreaza in total 5.585 de persoane, iar in prezent sunt disponibile 400 de noi slujbe.
mihai.musatoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO