Business Hi-Tech

Virusii au umplut conturile Symantec

25.01.2005, 00:00 18

Valul de amenintari informatice care vin prin Internet au dus la cresterea vanzarilor produselor de securitate, iar liderul acestei piete, Symantec, a raportat pe trimestrul patru al 2004 o crestere a profitului cu 47%.
Incasarile totale ale producatorului de aplicatii soft pentru securitate au urcat in perioada octombrie-decembrie la 695,2 milioane de dolari (534,8 milioane euro), cu aproape 41% mai mari decat anul trecut. Profitul companiei a fost de 163,6 milioane de dolari (105 milioane de euro). Compania se afla in plin proces de restructurare dupa ce a anuntat in decembrie decizia de a cumpara producatorul de software pentru stocarea datelor Veritas, pentru 10 miliarde de euro. Rezultatele au fost peste asteptarile analistilor de pe Wall Street, care inca nu sunt convinsi de potentialul acestei achizitii.
Symantec a anuntat de asemenea ca pe primul trimestru al 2005 compania va avea incasari de 538,5 milioane de euro, din nou peste asteptarile analistilor financiari. Pentru a contracara temerile privind intrarea gigantului Microsoft pe piata aplicatiilor de securitate, Symantec a auntat ca va oferi propria aplicatie contra programelor care "spioneaza" utilizatorii pentru a afla date sensibile (spyware), in cursul lunii urmatoare. "Symantec este pregatita pentru competitia cu Microsoft", a apreciat un oficial al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO