Business Hi-Tech

VIDEO - Facebook îl dă în judecată pe Mark Zuckerberg. Cine este omul care dă bătăi de cap site-ului de socializare

Facebook îl dă în judecată pe Mark Zuckerberg. Cine este omul care dă bătăi de cap site-ului de socializare

Autor: Adrian Voicu

17.12.2011, 17:14 5348

Facebook a ameninţat că îl va da în judecată pe Mark Zuckerberg. Nu, nu este vorba de fondatorul site-ului de socializare, ci de un om de afaceri israelian, născut Rotem Guez, care şi-a schimbat legal numele în Mark Zuckerberg la 7 decembrie, scrie Mashable.

Israelianul pare să îşi fi propus să pună beţe în roate fondatorului Facebook, fiind cofondatorul Like Store, o companie de social marketing ce vinde companiilor Like-uri pentru paginile acestora. Sau, după cum este şi motto-ul site-ului: "Eşti trist că nimeni nu îţi vizitează pagina de Facebook? Avem o soluţie! Ai nevoie de 1.000 de like-uri? Îţi vom face rost de ele. Ai nevoie de 5.000 de like-uri? Ţi le vom aduce. Ai nevoie de 10.000 de Like-uri? Ţi le vom da!".

În septembrie, firma de avocatură a Facebook, Perkins Coie a ameninţat că îl va da în judecată pe Zuckerberg, adăugând că Like Store încalcă Termenii şi Condiţiile site-ului de socializare, prin vânzarea de fani brandurilor.

Drept răspuns, Rotem Guez şi-a schimbat numele la 7 decembrie, anunţând de asemenea că plănuieşte să schimbe numele tuturor membrilor familiei sale. Vedeţi mai jos un video din momentul în care antreprenorul israelian cere unei funcţionare a Ministerului de Interne din Israel schimbarea numelui în Mark Zuckerberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO