Business Hi-Tech

Veniturile Yahoo! au crescut în primul trimestru la 1,08 miliarde dolari

Veniturile Yahoo! au crescut în primul trimestru la 1,08 miliarde dolari

Foto AFP

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

19.04.2012, 00:00 150

Veniturile Yahoo! au crescut în primul trimestru cu 1%, la 1,08 miliarde de dolari, o evoluţie peste aşteptări, alimentând optimismul că eforturile directorului general, Scott Thomson, de redresare a activităţilor vor da rezultate, iar acţiunile companiei au urcat cu 3,3%, transmite Bloomberg. Veniturile Yahoo! au crescut pentru prima oară după trimestrul trei al anului 2008 şi au depăşit aşteptările analiştilor, de 1,06 miliarde de dolari.

Profitul net a avansat cu 28%, de la 223 milioane de dolari la 286 milioane de dolari. Yahoo! a beneficiat în primele trei luni ale anului de creşterea pieţei publicităţii online din Statele Unite cu 23%, potrivit companiei de analiză a pieţei EMarketer. De la preluarea conducerii Yahoo! în ianuarie, Thomson a anunţat reducerea numărului de angajaţi şi reorganizarea companiei pentru creşterea profitabilităţii, inversarea declinului vânzărilor şi recâştigarea utilizatorilor pierduţi în favoarea Google şi Facebook.

Compania anticipează pentru trimestrul al doilea un profit din operaţiuni de 115-195 milioane de dolari, comparativ cu estimarea medie de 164,1 milioane de dolari a analiştilor intervievaţi de Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO