Business Hi-Tech

Vânzările de laptopuri din România cresc cu 10-15% în acest an, anunţă Sony

Autor: Ştefan Vrabie

22.03.2011, 23:46 57

Vânzările de calculatoare portabile din România vor creşte înacest an cu 10-15%, estimează Tomohiro Nakashima, branch manager alsubsidiarei locale a companiei japoneze Sony. În 2010, românii aucumpărat 400.000 de laptopuri, iar cota de piaţă a produselor Sonydin seria Vaio a fost de 3-4%, a adăugat Nakashima, citând unstudiu al companiei de analiză IDC. Compania a lansat în Româniadouă noi serii de laptopuri Vaio, care vor fi disponibile pe piaţalocală începând de săptămâna viitoare.

Printre noile produse lansate se numără laptopul Vaio SB care are ogreutate de 1,7 kg, un ecran de 13,3 inchi cu tehnologie LED şidispune de tastatură iluminată. Autonomia laptopului este de 7 orestandard.

Sony va aduce în România şi primele sale notebook-uri cu ecran 3Ddin gama Vaio, care vor avea preţuri între 5.000 şi 8.500 de lei.În altă ordine de idei, Nakashima a spus că momentan nu existăîntârzieri în livrarea produselor Sony către România şi căproducţia în fabricile din Japonia a fost reluată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO