Business Hi-Tech

UPDATE - France Telecom: Orange România nu va intra sub umbrela Deutsche Telekom

France Telecom: Orange România nu va intra sub umbrela Deutsche Telekom

Autor: Adrian Seceleanu

08.06.2011, 18:25 846

Grupul France Telecom nu îşi va fuziona operaţiunile detelefonie mobilă de pe alte pieţe europene cu diviziile mobile alegrupului german Deutsche Telekom după modelul integrării din MareaBritanie, a declarat şeful operaţiunilor europene ale companiei,Olaf Swantee. În schimb, a spus Swantee - care coordonează şioperaţiunile francezilor din România, compania vrea să semnezeacorduri prin care să împartă cu nemţii costurile de extindere şimentenanţă ale reţelelor.

"Partajarea reţelelor, da. Însă o extindere a modeluluiEverything Everywhere este puţin probabilă", a spus el, conformReuters.

Potrivit Reuters, ţările în care Orange vizează asemeneaparteneriate sunt Polonia, Austria şi România cu Deutsche Telekomşi Vodafone în Spania.

În România, Deutsche Telekom este prezentă pe piaţă prinintermediul Romtelecom şi Cosmote.

Ştirea publicată de Reuters este neclară în ceea ce priveştesituaţia din România, în sensul că din text rezultă că Orange şiDeutsche Telekom ar fi ajuns la un acord de partajare a reţelei,deşi niciuna dintre companii nu a făcut oficial un asemeneaanunţ.

"Dar operatorul telecom francez, de asemenea cunoscut dupăbrandul său Orange, este dornic să semneze mai multe acorduri departajare a reţelelor pentru a reduce costurile, după acordurilesemnate cu divizia T-Mobile a Deutsche Telekom în Polonia, Austriaşi România şi cu Vodafone în Spania", potrivit ştirii publicate deReuters.

Reprezentanţii grupului France Telecom au precizat pentru ZF căinformaţiile din ştirea publicată de agenţia Reuters, care sugeracă un acord privind partajarea reţelei Orange cu Deutsche Telekomar fi fost deja semnat în România, sunt greşite.

"Nu avem niciun anunţ nou" în legătură cu discuţiile privindpartajarea reţelelor în România, au spus reprezentanţii FranceTelecom. Olaf Swantee a precizat "doar că France Telecom ia înconsiderare asemenea acorduri pe toate pieţele" şi că acest lucrus-a întâmplat deja în Spania şi Polonia, potrivit reprezentanţilorgrupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO