Business Hi-Tech

Grupul France Telecom ţinteşte un profit operaţional mai mare în 2013

Autor: Mediafax

31.05.2011, 23:36 229

France Telecom a anunţat obiective financiare pentru următoriipatru ani, inclusiv investiţii majore în reţea, creşterea uşoară aveniturilor şi majorarea profitului operaţional, pentru a calmatemerile privind nivelul ridicat al bazei de costuri şiintensificarea competiţiei pe piaţa franceză.

Grupul, al patrulea operator telecom din Europa dupăcapitalizare, a descris două faze distincte ale programului:investiţii majore în reţea, o uşoară majorare a veniturilor şiprofit operaţional stabil până în 2013, urmată de o perioadă decosturi mai reduse ale reţelei şi profituri operaţionale mai maripână în 2015, potrivit Reuters.

France Telecom, prezent şi în România prin brandul Orange, aanunţat că profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şiamortizare (EBITDA) se va stabiliza în 2013 la un nivel mai ridicatdecât în acest an, iar ulterior va creşte.

Chiar dacă nu s-a angajat în privinţa dividendelor pentru 2013şi perioada următoare, grupul a afirmat că se aşteaptă la undividend stabil în viitor. Acţiunile France Telecom au avut anultrecut o evoluţie mai slabă decât cele ale Telefonica Spania sauDeutsche Telecom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO