Business Hi-Tech

Unul din fondatorii Facebook ia o finanţare de 28 mil. $ pentru un alt start-up

Unul din fondatorii Facebook ia o finanţare de 28 mil. $ pentru un alt start-up

Foto: Kimberly White

Autor: Adrian Seceleanu

24.07.2012, 00:00 1166

Asana, un start-up din Sillicon Valley care a lansat o platformă software care sprijină colaborarea angajaţilor din companii la derularea proiectelor, a obţinut 28 mil. dolari într-o rundă de finanţare condusă de co-fondatorul PayPal Peter Thiel.

Noua finanţare evaluează compania la 280 de milioane de dolari, potrivit Reuters, care citează surse apropiate companiei. Acţionarii majoritari ai Asana sunt Dustin Moskovitz şi Justin Rosenstein. Moskovitz este unul dintre fondatorii reţelei sociale Facebook, împreună cu colegul său de cameră de la Harvard, Mark Zuckerberg. Asana nu are însă nicio legătură cu reţelele sociale, spun reprezentanţii companiei. Aplicaţia noastră este o alternativă la e-mail şi întâlniri faţă în faţă, potrivit lui Rosenstein. "Acolo vedem noi competiţia noastră. Vrem să înlocuim aceste tehnologii."

Asana a lansat anul trecut o variantă gratuită a aplicaţiei şi un serviciu premium, cu plată, în prima parte a acestui an. "Sute" de clienţi au migrat la varianta cu plată, potrivit oficialilor Asana, care au refuzat să ofere alte detalii. Compania a obţinut în total finanţări de 38 de milioane de dolari de la investitori, pe listă aflându-se şi nume ca Benchmark Capital şi Andreessen Horowitz. Peter Thiel, care i-a cunoscut pe Moskovitz şi Rosenstein odată cu investiţiile sale în Facebook încă din primele momente ale lansării reţelei sociale, a investit în Asana din 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO