Business Hi-Tech

Un programator Microsoft si-a luat iaht vanzand soft

17.12.2002, 00:00 27

Biroul Federal de Investigatuii al SUA (FBI) l-a arestat pe Daniel Feussner, un programator la compania Microsoft care a castigat peste 9 milioane de dolari revanzand produsele software ale companiei, relateaza PC World.com.
Daniel Feussner, care a participat la un proiect din domeniul tehnologiei .NET, comanda produsele Microsoft prin sistemul intern al companiei, care nu permite revanzarea acestora. El achizitiona software pentru servere, sisteme de operare si alte produse, pe care le vindea fie pe strada, fie printr-o companie intermediara, Cybershop Inn. Aproximativ 1.700 de produse Microsoft au fost vandute in acest mod, incepand din 2001.
Feussner a reusit astfel sa isi puna la punct o impresionanta colectie de masini, motociclete si a cumparat un iaht de 200.000 de dolari. Programatorul  nu a ezitat sa isi afiseze bogatia in public, purtand intotdeauna ceasuri aurite, bratari cu diamante si venind la munca cu Ferrariul de 95.000 de dolari.
FBI l-a arestat pe intreprinzatorul programator la numai o zi dupa ce Microsoft a depus o plangere oficiala. Impotriva lui Feussner au fost formulate 15 capete de acuzare si risca o pedeapsa de 5 ani de inchisoare, plus o amenda totala de peste 3 milioane de dolari.
Microsoft a lansat un avertisment pentru toate marile firme producatoare de software, lasand sa se inteleaga ca astfel de cazuri ar putea fi descoperite si in alte companii. "Noi luam acest gen de frauda foarte in serios, din cauza efectelor pe care le pot avea asupra relatiilor cu clientii si partenerii nostri", se arata in comunicatul companiei. "Am pus la punct o serie intreaga de masuri pentru identificarea fraudelor interne si lucram impreuna cu autoritatile pentru rezolvarea acestor probleme", a precizat conducerea Microsoft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO