Business Hi-Tech

Tudor Manea, CEO al eMAG: Nu mă aştept să mai angajăm în ritmul alert din ultimii doi ani. Alegem atent proiectele în care investim

Tudor Manea, CEO al eMAG: ♦ Eu zic că va fi un an bun. OK, nu vor fi creşteri de 10 % pe consum sau lucruri de genul acesta, dar mă aştept să fie o creştere pe consum. Nu mă aştept să fie minus sau descreştere în număr de unităţi.

♦ Având în vedere că dacă vrei să angajezi oameni, e greu şi nu găseşti, aş zice că nu prea are de unde să vină o recesiune atâta timp cât oamenii îşi păstrează joburile.

Tudor Manea, CEO al eMAG: ♦ Eu zic că va fi un an bun. OK, nu vor fi creşteri de 10 % pe consum sau lucruri de genul acesta, dar mă aştept să fie o creştere pe consum. Nu mă aştept să fie minus sau descreştere în număr de unităţi. ♦ Având în vedere că dacă vrei să angajezi oameni, e greu şi nu găseşti, aş zice că nu prea are de unde să vină o recesiune atâta timp cât oamenii îşi păstrează joburile.

Autor: Adrian Seceleanu

14.02.2023, 12:00 3507

„2023 a început mai bine decât ne aşteptam, (…) deci eu zic că va fi un an bun“, spune şeful celui mai mare retailer online din regiune.

EMAG, cel mai mare retailer online de pe piaţa locală, care are câteva mii de angajaţi - dintre care aproximativ 1.000 doar în divizia de IT, va reduce ritmul angajărilor în acest an, după doi ani în care grupul a fost în expansiune.

„Noi am fost într-un mod de expansiune şi recrutare destul de mult în ultimii doi ani, adică am investit mult şi în Freshful şi în Tazz şi Sameday a investit destul de mult la rândul său. Dar noi nu putem să trăim fără tehnologie. Am discutat de chatbotul Dana, de campanii vizând companiile partenere, clienţii. Noi nu prea putem să facem nimic fără tehnologie. Şi noi oricum, faţă de competitorii de afară pe care i-aţi menţionat (precum Amazon - n. red.), raportat la venituri, noi avem, cred, mai puţini oameni decât au ei. Deci nu prea cred că o să intrăm într-o într-o spirală din aceasta (de concedieri – n.red.), ca a lor, dar nici nu mă aştept să angajăm ca în ultimii doi ani într-un ritm din acesta alert“, a declarat Tudor Manea, CEO al eMAG, într-un interviu pentru ZF, răspunzând unei întrebări privind strategia de recrutare a companiei în contextului valului de concedieri anunţat de mari companii de tehnologie, precum Amazon, Microsoft, Google sau IBM.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO