Business Hi-Tech

Tiberiu Moisă, Banca Transilvania, despre viitorul digital: Pentru moment încă sperăm ca clienţii să îşi plătească facturile prin online banking

Autor: Adrian Voicu

19.10.2011, 11:35 516

"Probabil că lucrurile vor evolua destul de rapid. Din punctul meu de vedere, mare parte din operaţiuni vor fi generate direct de către clienţi. Anumite produse nu pot avea loc însă decât pe cale fizică. În acest moment însă ne-am dori ca clienţii să îşi plătească facturile direct prin online banking", a declarat Tiberiu Moisă, Director Executiv Clienţi Corporativi şi IMM, Banca Transilvania, prezent la forumul ZF Digital 11, organizat de Ziarul Financiar.

De ce preferă oamenii să plătească cash?

"Marea majoritate a românilor au salarii modeste şi nu este o sumă mare de bani cu care să spui că vrei să faci tranzacţii. Vor să-şi plătească facturile când au ei nevoie, nu la scadenţă".

Ziua de salariu şi cash-ul

"În zilele de salariu, la BT este un fel de procesiune. Lumea se aşează la coadă pentru a-şi retrage toţi banii de la bancomat, măcar pentru a simţi banii în buzunar. Mulţi români sunt deja pe minus în ziua de salariu. La un salariu de 1.500 de lei, nu lasă nimic acolo. Oamenii îşi calculează fiecare leu. Nu vrei să laşi bani acolo când ştii că esşti cu minus 1.000 pentru că intro o rată, facturi..."

Care e viitorul în bankingul comercial

"Viitorul în bankingul comercial va aparţine celor care vor şti să facă cea mai fericită combinaţie între tehnologiile moderne din domeniul IT, inclusiv banking virtual, şi un soi de protejare sau respect pentru relaţiile umane"

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO