Business Hi-Tech

Techcelerator vrea să atragă 40 de start-up-uri din 16 ţări, aflate în faza de extindere, la cea de-a treia ediţie a matchathon-ului regional Scale Match: „Start-up-urile trebuie să aibă soluţii scalabile la nivel internaţional, un model de business sustenabil şi o echipă puternică.”

Cristina Ţoncu, program manager şi co-fondator al Techcelerator

Cristina Ţoncu, program manager şi co-fondator al Techcelerator

Autor: Alexandra Cepăreanu

31.08.2021, 18:35 53

Techcelerator, cel mai mare accelerator din România pentru start-up-uri de tehnologie, lansează la finalul lunii septembrie cea de-a treia ediţie a programului Scale Match, prin care îşi propune să atragă între 30 şi 40 de start-up-uri din 16 ţări, conform unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

„Pentru a fi eligibile pentru programul Scale Match start-up-urile trebuie să aibă soluţii scalabile la nivel internaţional, un model de business sustenabil şi o echipă puternică. Ne adresăm start-up-urilor aflate în două etape distincte de dezvoltare: pe de o parte start-up-urilor care au tracţiune şi care vor avea nevoie de capital în viitorul apropiat şi, pe de altă parte, scale-up-urilor care caută investiţii menite să le asigure o bază solidă pentru creştere”, a spus Cristina Ţoncu, program manager şi co-fondator al Techcelerator.

Programul Scale Match va avea loc în format online, în perioada 28-29 septembrie, iar start-up-urile se pot înscrie în program începând cu data de 22 septembrie. De asemenea, cea de-a treia ediţie a Scale Match se adresează dezvoltatorilor de soluţii HealthTech, Fintech, SaaS şi AI (artificial intelligence), aflate în etapa de extindere, înainte sau după o rundă de finanţare.

În cadrul programului vor fi analizate atât punctele forte ale produsului sau serviciului, ale echipei, cât şi oportunităţile identificate, obiectivele de investiţii şi de parteneriat aferente.

„Accesul la investitori poate fi un proces de lungă durată şi stresant pentru fondatori. De aceea este întotdeauna o idee bună să lucrezi cu un accelerator de afaceri cu track record. Scopul programului Scale Match este de a facilita acces la investiţii. Noi ne conectăm sistematic cu cele mai active fonduri de investiţii din Europa, şi nu numai, şi le prezentăm cele mai bune produse pe care le identificăm la nivelul SEE”, a mai spus Cristina Ţoncu.

Scale Match se adresează companiilor tip start-up şi celor de tip scale-up din 16 ţări, după cum urmează România, Bulgaria, Slovenia, Georgia, Armenia, Albania, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia, Macedonia de Est şi Tracia, Moldova şi Turcia.

Primele două ediţii ale programului Scale Match au înregistrat 128 de aplicaţii, din 25 de ţări, 34 de investitori şi corporaţii din 14 ţări, 216 întâlniri de matchmaking în cadrul a două zile şi parteneriate pentru investiţii.

De asemenea, în cadrul primelor două ediţii ale Scale Match au fost selectate 52 de start-up-uri.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO