Business Hi-Tech

Tarifele de interconectare pentru Cosmote, Telemobil şi RDS&RCS scad de mâine

30.06.2010, 12:55 54

Tarifele de interconectare practicate de operatorii de telefoniemobilă Cosmote, Telemobil şi RCS&RDS vor fi reduse începând demâine, a anunţat Autoritatea Naţională pentru Administrare şiReglementare în Comunicaţii (ANCOM) printr-un comunicat. Astfel,tariful mediul aplicat de Cosmote şi Telemobil pentru serviciile deinterconectare va scădea de la 1 iulie până la valoarea de 5,03eurocenţi /minut, faţă de 5,67 eurocenţi /minut în prezent, iar încazul RDS&RCS se va reduce la 5,67 eurocenţi /minut, de la 6,4eurocenţi /minut.

Potrivit ANCOM, aceşti operatori au fost desemnaţi ca furnizoricu putere semnificativă pe piaţa serviciilor de terminare aapelurilor la puncte mobile în propria reţea publică de telefonie.Operatorii Orange şi Vodafone vor aplica în continuare un tarifmediu care să nu depăşească 5,03 eurocenţi/minut pentru acesteservicii. Tarifele nu includ TVA.

"Reglementările adoptate de Autoritate pe piaţa serviciilor determinare a apelurilor la puncte mobile au ca scop promovareaconcurenţei şi protejarea intereselor utilizatorului final, care vabeneficia de tarife din ce în ce mai avantajoase pentruconvorbirile în reţelele mobile. Sperăm ca aplicarea noilor tarifede interconectare pentru operatorii Cosmote, Telemobil şi RDS &RCS, începând cu 1 iulie, să se reflecte în costuri şi mai micipentru convorbirile utilizatorilor finali", a declarat CătălinMarinescu, preşedintele ANCOM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO