Tarifele de interconectare pentru Cosmote, Telemobil şi RDS&RCS scad de mâine

Autor: Magraon Andreea 30.06.2010

Tarifele de interconectare practicate de operatorii de telefonie mobilă Cosmote, Telemobil şi RCS&RDS vor fi reduse începând de mâine, a anunţat Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) printr-un comunicat. Astfel, tariful mediul aplicat de Cosmote şi Telemobil pentru serviciile de interconectare va scădea de la 1 iulie până la valoarea de 5,03 eurocenţi /minut, faţă de 5,67 eurocenţi /minut în prezent, iar în cazul RDS&RCS se va reduce la 5,67 eurocenţi /minut, de la 6,4 eurocenţi /minut.

Potrivit ANCOM, aceşti operatori au fost desemnaţi ca furnizori cu putere semnificativă pe piaţa serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile în propria reţea publică de telefonie. Operatorii Orange şi Vodafone vor aplica în continuare un tarif mediu care să nu depăşească 5,03 eurocenţi/minut pentru aceste servicii. Tarifele nu includ TVA.

"Reglementările adoptate de Autoritate pe piaţa serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile au ca scop promovarea concurenţei şi protejarea intereselor utilizatorului final, care va beneficia de tarife din ce în ce mai avantajoase pentru convorbirile în reţelele mobile. Sperăm ca aplicarea noilor tarife de interconectare pentru operatorii Cosmote, Telemobil şi RDS & RCS, începând cu 1 iulie, să se reflecte în costuri şi mai mici pentru convorbirile utilizatorilor finali", a declarat Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM.