Business Hi-Tech

Taiwanezii confirma ieftinirea DVD-recorderelor

15.07.2004, 00:00 13

Producatorii taiwanezi de DVD recordere din Taiwan si-au majorat productia, iar declinul preturilor ii incurajeaza pe consumatori sa renunte la vechile aparate video.
Acest lucru ar putea ajuta Taiwanul sa devina al doilea mare furnizor mondial pentru aceste produse, dupa Japonia. Analistii estimeaza ca firme precum Lite-On si Mustek Systems vor vinde de patru ori mai multe DVD recordere in 2004 decat in 2003, intrucat preturile de retail s-au injumatatit in ultimul an.
In aceste conditii, Taiwanul ar deveni numarul doi intre furnizorii din industria de 4,3 miliarde de dolari americani, dupa Japonia, unde companii precum Matsushita Electric , detinatoarea brandului Panasonic, Sony Corp. si Toshiba Corp. controleaza jumatate din piata globala. "Avantul industriei este puternic acum si suntem optimisti si in legatura cu cererea de anul viitor", a spus un oficial Lite-On Technology, cel mai mare producator taiwanez de DVD recordere. Compania, furnizor al retelei americane de supermarketuri Wal-Mart, se asteapta sa livreze un milion de unitati in acest an, fata de 100.000 in 2003. Cresterea vanzarilor va contribui la majorarea veniturilor cu 20-25%, la 1,6 miliarde de dolari SUA anul acesta.
Analistii estimeaza ca livrarile globale de DVD recordere vor creste la 47,4 milioane de unitati pana in 2008, de la 12,3 milioane de unitati in 2004. Cota de piata a Taiwanului se va dubla la 20% in anul curent, depasind cota de 11% a Europei, a prognozat Market Intelligence Center (MIC) din Taiwan.
Lite-On IT, Mustek si concurentii de talie mai redusa, precum Sampo, Protop Innotech si Ya Hsin Industrial, ar putea comercializa in total trei milioane de DVD recordere in 2004, fata de 742.000 de unitati in 2003, conform MIC.




Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO