Business Hi-Tech

Surpriză. În plin îngheţ global al finanţărilor pentru start-up-uri, proiectul FlowX.ai, lansat în 2021, anunţă o rundă de finanţare record - 35 mil. dolari, peste recordul stabilit de UiPath în 2017. Investitorul principal este fondul de investiţii Dawn Capital din Londra

Ioan Iacob – CEO- şi Şerban Chiricescu – CTO al FlowX.ai - promit companiilor mari o digitalizare rapidă a operaţiunilor.

Ioan Iacob – CEO- şi Şerban Chiricescu – CTO al FlowX.ai - promit companiilor mari o digitalizare rapidă a operaţiunilor.

Autor: Adrian Seceleanu

23.05.2023, 00:07 400

De la 26 mil. euro în toamna anului 2021, evaluarea companiei a sărit „cu mult“ peste 100 mil. dolari, conform unor surse din piaţă.

FlowX.ai, un start-up care s-a desprins din compania locală Qualitance şi care îşi propune să accelereze digitalizarea băncilor şi a corporaţiilor depăşind limitările vechilor sisteme de IT, a reuşit să semneze în plin îngheţ global al finanţărilor pentru start-up-uri şi într-o perioadă în care investitorii sunt rezervaţi în a face noi pariuri o rundă de finanţare record: 35 de milioane de dolari. Suma este mai mare decât cea obţinută de cel mai de succes proiect tech pornit din România, UiPath, care în anul 2017, la propria rundă de serie A, a strâns „doar“ 28,5 mil. dolari. Suma obţinută de FlowX.ai este şi cea mai mare rundă de finanţare finalizată de un start-up tech din România, dar şi cea mai mare tranzacţie semnată în ultimii doi ani de o companie care activează în zona de software pentru marile companii.

„Runda de finanţare a fost condusă de Dawn Capital din Londra, principalul investitor european specializat în software B2B, cu participarea investitorilor existenţi PortfoLion, SeedBlink şi DayOne Capital. FlowX.ai va utiliza fondurile pentru a stimula inovaţia continuă a produsului şi pentru a-şi extinde prezenţa globală“, conform anunţului FlowX.ai.

„Finanţarea de serie A ne va permite să aducem pe piaţă mai multe inovaţii care vor introduce AI în mediul enterprise la scară largă şi să ne extindem prezenţa geografică“, a declarat, într-un comunicat, Ioan Iacob, cofondator şi director general al companiei.

FlowX.ai fusese evaluată anterior, în toamna anului 2021, la 26 mil. euro. Cu noua tranzacţie, evaluarea ar fi sărit „cu mult peste“ 100 de milioane de dolari, conform mai multor surse din industrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO