Business Hi-Tech

Finanţare record pentru start-up-ul Flowx.ai - 35 mil. dolari, rundă condusă de Dawn Capital din Londra. Suma este mai mare decât runda de serie A de la UiPath din 2017, de 28,5 mil. $

Finanţare record pentru start-up-ul Flowx.ai - 35 mil....

Autor: Adrian Seceleanu

22.05.2023, 15:20 1045

FLOWX.AI, un start-up care s-a rupt din Qualitance şi care îşi propune să accelereze digitalizarea băncilor şi a corporaţiilor, a încheiat o rundă de finanţare record, de 35 mil. dolari, o sumă mai mare decât cea obţinută de cel mai de succes proiect tech din România, UiPath, în anul 2017 - la propria rundă de serie A, care a avut atunci o valoare de 28,5 mil. $. Suma obţinută de FlowX.ai este şi cea mai mare rundă de finanţare finalizată de un start-up tech din România şi cea mai mare rundă din industria de enterprise software din ultimii doi ani, la nivel global.

„Runda de finanţare a fost condusă de Dawn Capital din Londra, principalul investitor european specializat în software B2B, cu participarea investitorilor existenţi PortfoLion, SeedBlink şi DayOne Capital. FlowX.AI va utiliza fondurile pentru a stimula inovaţia continuă a produsului şi pentru a-şi extinde prezenţa globală”, conform anunţului.

FlowX.ai lucrează în prezent în principal cu companii din sectorul financiar - clienţii includ BNP Paribas, OTP, Banca Transilvania şi Alpha Bank - şi se bazează în mare măsură pe terţi, cum ar fi integratorii de sisteme (IBM, KPMG, etc.), pentru a se conecta cu potenţialii clienţi. Planul companiei este să se concentreze în continuare pe clienţii din sectorul financiar, dar să extindă treptat baza de clienţi, notează publicaţia online TechCrunch.

„În prezent, compania are o echipă de aproape 50 de persoane în Europa şi SUA şi îşi propune o extindere rapidă”, conform companiei.

"De mult timp întreprinderilor le-au fost promise instrumente utile pentru modernizarea afacerilor lor. De-a lungul anilor s-au făcut multe promisiuni legate de viteza dezvoltării produselor digitale, de aplicaţiile fără cod/ cu cod redus şi multe altele. Dar aceste promisiuni nu au fost respectate. În schimb, întreprinderile au primit o mie de soluţii parţiale şi s-au blocat în faţa unor soluţii inflexibile, furnizori şi tehnologii proprietare. FlowX.AI abordează această problemă. Suntem mândri că platforma noastră a permis în mod constant clienţilor să accelereze modernizarea aplicaţiilor într-un mod fără precedent: ceea ce înainte dura ani acum se realizează în săptămâni. Am demonstrat cu adevărat valoarea produsului nostru şi suntem pregătiţi să aducem FlowX.AI şi mai multor clienţi. Finanţarea din seria A ne va permite să aducem pe piaţă mai multe inovaţii care vor introduce AI în mediul enterprise la scară largă şi să ne extindem prezenţa geografică”, a declarat Ioan Iacob, fondator şi director general al FlowX.AI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO