Business Hi-Tech

Sud-coreenii intra pe piata americana prin Lycos

03.08.2004, 00:00 17

Compania sud-coreeana Daum Communications Corp. a anuntat ca va cumpara motorul de cautare Lycos, subsidiara din SUA a firmei spaniole Terra Lycos, la pretul de 95 milioane de dolari.
Tranzactia evidentiaza ambitiile internationale din ce in ce mai mari ale companiilor tehnologice din Coreea de Sud, unde numarul conexiunilor de mare viteza la Internet (broadband) pe cap de locuitor il depaseste pe cel din alte tari.
"Achizitia va fi o trambulina pentru compania noastra pe piata Internetului din SUA si pentru a deveni un jucator global", a indicat un oficial al Daum. Compania va prelua in urma acestei tranzactii 100% din capitalul Lycos, plata efectuandu-se in numerar. Terra a cumparat Lycos in mai 2000, prin intermediul unui schimb de actiuni cu o valoare de 12,5 miliarde de dolari la data respectiva.
Compania sud-coreeana va finanta achizitia cu aprope 60,3 milioane de dolari din rezervele sale de lichiditati, restul de bani urmand sa fie strans printr-o o emisiune de obligatiuni. In ruma anuntului, valoarea titlurilor Daum, a cincea mare companie IT listata la bursa Kosdaq, a inregistrat o crestere de 2,44%, in timp ce media pietei consemna ieri un declin de 0,39%.
Lycos se situeaza pe locul sapte in randul motoarelor de cautare din SUA dupa numarul de vizitatori pe site. Compania are de asemenea si circa 170.000 de utilizatori cu plata, potrivit datelor raportate oficial.
In Coreea de Sud exista 28,6 milioane de utilizatori de Internet (peste 60% din populatie) si mai mult de 11 milioane de abonati la servicii broadband, conform statisticilor guvernamentale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO