Business Hi-Tech

Strainii vor putea plati cu PayPal in Romania

27.02.2006, 20:42 30

Magazinele virtuale romanesti vor putea implementa incepand din aceasta saptamana solutii de plata prin sistemul PayPal, au anuntat oficialii companiei procesatoare de plati online DotCommerce, care va oferi aceasta facilitate.

Printre clientii cu care DotCommerce se afla deja in discutii se numara Emag, Best Computers, Neogen si Okazii.ro, a spus Madalin Matica, director pentru operatiuni europene al DotCommerce.

PayPal, o companie detinuta de eBay, ofera un sistem de plata raspandit la nivel mondial, care functioneaza prin deschiderea unui cont virtual care fie este asociat cu un cont bancar al clientului, fie este alimentat direct de acesta, urmand ca din cont sa fie deduse sumele reprezentand contravaloarea produselor sau serviciilor cumparate, a explicat Matica.

Sistemul va permite doar clientilor din strainatate (din tarile agreate de PayPal) sa plateasca cumparaturile de pe site-urile romanesti care vor implementa sistemul. Utilizatorii autohtoni nu pot sa isi deschida un cont la PayPal, Romania nefiind pe lista tarilor agreate de compania americana. Unul dintre motive este reprezentat de fraudele numeroase originare din Romania, spun specialistii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO