Business Hi-Tech

Sony Ericsson vrea să detroneze Samsung Galaxy şi iPhone cu două noi smartphone-uri

Sony Ericsson vrea să detroneze Samsung Galaxy şi iPhone cu două noi smartphone-uri

Autor: Ştefan Vrabie

05.07.2011, 00:04 1634

Într-o încercare de a detrona liderii de pe piaţa telefoanelorinteligente Samsung Galaxy şi iPhone, Sony Ericsson a anunţat că valansa în următoarele luni două noi dispozitive, Xperia ray şiXperia Active, conform International Business Times.

Ambele telefoane vor fi puse în vânzare în trimestrul al treileaal acestui an.

Matthew Lang, vicepreşedintele Sony Ericsson şi directorul peregiunea Asia-Pacific, a subliniat dorinţa companiei de a înlăturatitlul de producător "premier" de smartphone-uri Android pe careSamsung îl are. La începutul săptămânii, oficialii companiei audeclarat că s-au vândut 3 milioane de smartphone-uri Samsung Galaxy2 în 55 de zile. Noile dispozitive Sony Ericsson vor utilizasistemul Androrid 2.3 Gingerbread.

Xperia ray va avea un ecran tactil de 3,3 inchi cu o carcasă dealuminiu de 9,4 mm. Acesta va rula utilizând un procesor de 1 GHz,o cameră foto frontală folosită pentru comunicaţii video precumSkype şi o cameră de 8,1 megapixeli în spate. Oficialii SonyEricsson au confirmat că smartphone-ul ray va putea înregistraconţinut video de înaltă calitate cu o rezoluţie de 720 pixeli.

Al doilea dispozitiv, Xperia active, va avea o calitatesimilară, dar va fi mai rezistent. Smartphone-ul active esteconceput să fie mai robust, construit pentru a suporta multe şocurişi lovituri, precum şi contactul cu apa. Acesta va fi acoperit deun cauciuc de protecţie.

În interiorul carcasei cauciucate telefonul va avea untouchscreen de 3 inchi cu o rezoluţie de 320x480 pixeli.

Cele două dispozitive vor fi lansate în jurul datei de lansare anoului iPhone 5, o dată exactă nefiind specificată, preţul lorurmând să fie făcut public în curând.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO