Business Hi-Tech

HTC ChaCha, primul smartphone Facebook, lansat la preţuri care pleacă de la 49 de euro

HTC ChaCha, primul smartphone Facebook, lansat la preţuri care pleacă de la 49 de euro

Autor: Ştefan Vrabie

29.06.2011, 00:00 304

Orange România a lansat marţi HTC ChaCha, primul smartphone cubuton dedicat Facebook, care asigură o accesare rapidă a contuluipe reţeaua de socializare. Preţul telefonului porneşte de la 49 deeuro împreună cu abonamentul Panteră 20 şi o opţiune My Smartphoneîncepând de la 5 euro, pe o perioadă contractuală de 2 ani.

Telefonul este optimizat pentru o folosire simplă a contului deFacebook: utilizatorii pot publica link-uri, poze, înregistrărivideo sau schimba statusul prin apăsarea butonului dedicat.Smartphone-ul are ca sistem de operare Google Android 2.3(Gingerbread).

El are un ecran touchscreen de 2,6 inchi cu o rezoluţie de 480 x320, dar şi tastatură querty. Gadget-ul rulează pe un sistem cuprocesor de 800 MHz şi 512 MB RAM şi 512 MB ROM.

Fotografiile sau filmările sunt făcute cu ajutorul unei camerede 5 MB pixeli cu LED plasată în spate şi una frontală carefilmează la calitatea VGA, acestea putând fi transmise pe Facebookcu ajutorul butonului şi prin conexiune atât Wi-Fi, cât şi 3GHSDPA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO