Business Hi-Tech

Smartphone-ul cu care Nokia vrea să cucerească piaţa din România

Smartphone-ul cu care Nokia vrea să cucerească piaţa...
05.10.2013, 12:34 1367

Producătorul finlandez de telefoane mobile Nokia, care urmează să fie absorbit de Microsoft, a prezentat pe piaţa locală smartphone-ul Nokia Lumia 1020, care se dife­renţiază de celelalte telefoane mobile de pe piaţă prin camera foto cu senzor de 41 de megapixeli.

„Nokia Lumia 1020 se diferenţiază de celelalte smartphone-uri de pe piaţă prin design, imagine - camera foto de 41 MP, şi prin aplica­ţia de navigaţie“, a spus Rossen Petkov, country manager al Nokia pentru România şi Bulgaria. El a menţionat că aplicaţia de navigaţie instalată pe smartphone-ul Nokia cuprinde 300 de hărţi disponibile pentru descărcare în circa 100 de limbi. Aplicaţia de navigaţie este gratuită, iar hărţile pot fi folosite şi offline. 

Reprezentanţii companiei au evitat însă să dea detalii despre numărul de unităţi pe care estimează că le vor vinde pe plan local. Smartphone-ul se află deja în oferta retailerilor locali la un preţ de aproximativ 3.000 lei.

Modelul Lumia 1020 de la Nokia are un ecran de 4,5 inchi, procesor dual-core de 1,5 GHz, capacitate de stocare de 32 GB, memorie internă de 2 GB şi rulează cu ultima versiune a sistemului de operare Windows 8.   Senzorul de 41 de megapixeli al Nokia Lumia 1020 se bazează pe tehnologia optică de la ZEISS cu şase lentile fizice şi stabilizare optică a imaginii, ceea ce permite realizarea unor fotografii clare şi în condiţii de lumină scăzută. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO