Business Hi-Tech

Siveco a castigat un contract de informatizare la Cernavoda

28.01.2008, 18:04 36

Producatorul de solutii infor-matice Siveco Romania va implementa pana in 2011 un sistem informatic de administrare a activitatilor nucleare la centrala de la Cernavoda, potrivit unui contract semnat cu Nuclearelectrica in valoare de circa 25 milioane lei (7,5 milioane euro).
Contractul a fost atribuit companiei Siveco in anul 2005 printr-o licitatie, la care au prezentat oferte sase companii, iar dupa analiza preliminara a solutiilor, au fost selectate trei, potrivit unor surse Mediafax. Documentatia pentru participarea la licitatie a fost cumparata de 18 companii.
Instalarea sistemului se va desfasura in trei faze, prima vizand implementarea modulului de mentenanta si operare, care este operational, in prezent. In aceasta faza, Siveco a furnizat doar aplicatiile software. A doua faza prevede implementarea unei solutii de afaceri dezvoltata de Siveco cu o companie partenera.
Siveco va asigura mentenanta si service-ul pe toata perioada de derulare a proiectului. Proiectul mai prevede ca, la finalul implementarii, Nuclearelectrica sa poata fi capabila sa asigure singura mentenanta si service-ul, iar Siveco va asigura suportul necesar numai la solicitarea producatorului de energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO