Business Hi-Tech

Serviciul american pentru plăţi online Stripe s-a lansat în Australia şi se extinde şi în Europa

Serviciul american pentru plăţi online Stripe s-a...

Autor: Ioana Nita

23.07.2014, 00:00 635

Stripe, start-up-ul american care vrea să revoluţioneze piaţa de plăţi online, s-a lansat la începutul acestei săptămâni şi în Australia şi este în perioada de probă în alte ţări scandinave - Danemarca, Norvegia şi Suedia, scrie agenţia Thomson Reuters. Compania înfiinţată de fraţii Patrick şi John Collison în urmă cu trei ani a început să se extindă la nivel internaţional după ce a încheiat un acord cu Alipay, serviciul de plăţi afiliat la grupul Alibaba din China.

„Obiectivul Stripe este să dezvolte comerţul electronic, furnizând-le afacerilor online tot ce le este necesar pentru a accepta plăţi“, a scris pe blogul său John Collison, care ocupă şi funcţia de preşedinte al companiei.

În prezent, Stripe activează în SUA, Canada, Marea Britanie şi Irlanda şi este de asemenea în perioadă de teste în Finlanda şi Elveţia. Compania propune un serviciu de plată în mai multe monede pentru ca firmele care gestionează afaceri online să poată accepta plăţi de oriunde din lume. Pentru fiecare tranzacţie efectuată pe platforma sa, Stripe reţine un comision ca procent din valoarea tranzacţiei.

Stripe a reuşit să strângă 130 de milioane de dolari de la investitori, fiind evaluată la 1,75 miliarde de dolari în ianuare, când a primit finanţări de la fondurile americane de investiţii Khosla Ventures, Sequoia Capital şi Founders Fund. Printre investitorii Stripe se numără şi fondul american Andreessen Horowitz, co-fondatorii PayPal Peter Thiel şi Max Levchin, precum şi CEO-ul companiei Tesla Motors, Elon Musk. Reţeaua de transport Lyft şi Muzeul de Artă Modernă din New York sunt doi dintre clienţii Stripe în SUA.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO