Business Hi-Tech

Sega se impune pe piata jocurilor online

07.09.2000, 00:00 17



In urma cu un an, Sega Dreamcast devenea prima consola de jocuri care avea incoporat un modem. Incepand din aceasta saptamana, utilizatorii sistemului vor putea sa foloseasca modemul respectiv in scopul pentru care a fost creat: acela de a juca intr-o retea special creata pentru ei pe Internet.

Noul serviciu, numit SegaNet, va conduce la utilizarea la capacitate maxima a modemului, care pana in prezent putea fi folosit doar pentru a copia noi versiuni ale jocurilor Sega. "Consumatorii doresc intotdeauna ceva neasteptat. SegaNet le ofera acest lucru" a declarat Charles Bellfield, director de marketing la Sega.

Analistii apreciaza ca, prin introducerea noului serviciu, Sega va ameninta pozitiile detinute de liderii de piata in domeniu, companiile Sony si Nintendo. Noua versiune a consolei de jocuri PlayStation, dezvoltata de Sony (si care urmeaza sa fie lansata pe piata la data de 26 octombrie) nu va fi echipata cu un modem.

Pentru a nu pierde teren in fata rivalilor de la Sega, compania a anuntat ca va introduce acest sistem incepand cu anul viitor. Nici Nintendo nu are, la aceasta ora, posibilitatea de a furniza consumatorilor servicii similare cu SegaNet.

Doar viitoarea consola GameCube, ca va fi lansata in 2001, va fi dotata cu modem care sa sustina jocurile online. Urmatorul nivel al serviciilor SegaNet va fi reprezentat de asigurarea transmisiei de voce, care va permite jucatorilor sa discute in timpul jocului in retea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO