Business Hi-Tech

Şeful HP Inc. România: Am crescut pe PC-uri şi imprimante, deşi ambele pieţe sunt în scădere

Autor: Adrian Seceleanu

13.12.2016, 00:06 514

Mugur Pantaia: Industria va reveni pe creştere când sectorul public va reveni în piaţă şi va genera proiecte. Compania are peste 1.000 de oameni şi continuă recrutările.

Cererea de com­putere şi impri­mante a fost scăzută în acest an pe toate segmentele de business, şi de la clienţii privaţi, şi de la clienţii rezidenţiali, şi din sectorul public, astfel că ambele pieţe au fost în scădere în acest an, a declarat într-un inter­viu pentru ZF Mugur Pan­taia, mana­ging di­rec­tor al HP Inc., unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de IT, cu afaceri de 90 mil. lei în 2015.

„Cred că niciunul dintre segmente (B2B, sectorul public) nu a contribuit major. Aş zice că este un mix privat - public, dar niciunul dintre segmente nu a excelat în acest an. Nici segmentul consumer nu a excelat”, a afirmat Pantaia. Compania a reuşit totuşi să-şi majoreze cota de piaţă, a precizat şeful HP Inc. „Conform rapoartelor IDC, piaţa de PC-uri a avut o evoluţie negativă în primele trei trimestre, cu o scădere de peste 10%. O evoluţie similară se vede şi pe partea de echipamente de imprimare. Din fericire pentru noi scăderea nu a fost «în oglindă» pentru rezultatele noastre, în sensul că noi am reuşit să câştigăm cotă de piaţă. De exemplu am câştigat pe segmentul personal com­puting 2 puncte procentuale de la an la an pe pri­mele trei trimestre. În categoria impri­mante am reuşit să ne consolidăm poziţia, având o cotă de piaţă de peste 40%”.

Dotarea cu computere şi imprimante este încă redusă, astfel că piaţa are potenţial de a creşte, însă revenirea industriei într-un teri­toriu pozitiv depinde în mare măsură de ceea ce face sectorul public, a mai spus Pantaia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO