Business Hi-Tech

Securitate Symantec pentru bugete mici

24.03.2004, 00:00 10

Compania americana Symantec intra pe piata sistemelor de securitate pentru intreprinderile mici si mijlocii.
Symantec propune seria Gateway 300 care cuprinde un firewall pentru retelele private ale companiilor, un filtru pentru Internet, un sistem de detectie a intruziunilor si protectie impotriva virusilor.
Fiind adresata companiilor relativ mici, pachetul Gateway 300 nu poate recunoaste si bloca decat 15 din cele mai importante atacuri, fata de seria Gateway 5400, din gama de varf a produselor Symantec, care poate bloca orice forma de atac cunoscut.
"Pentru a putea acoperi toate optiunile de securitate a trebuit sa reducem numarul de atacuri pe care le recunoaste softul", a motivat George Sluz, directorul de produs al Symantec, performantele mai modeste. In schimb seria Gateway 300 este relativ ieftina fiind evaluata intre 400 si 750 de dolari, si ofera performante mult mai bune decat seriile 100 si 200 lansate anul trecut.
Ofensiva Symantec cu produse ieftine este rezultatul cumpararii anul trecut, de catre producatorul american de programe pentru securitate, a companiei Nexland si a tehnologiei dezvoltate de aceasta. Nexland si Symantec au dezvoltat in colaborare seriile Gateway 100 si 200, iar acum Symantec are acces total la codurile sursa.
Gateway 300 nu asigura scanare anti-virus pe server, dar verifica daca desktop-urile pe care le deserveste au instalate cele mai noi pachete antivirus si daca acestea sunt functionale. Ofera posibilitatea de a filtra accesarea paginilor de Internet pe baza unei liste de aprobari a adreselor. Gateway 300 va putea fi adaptata si pentru o retea wireless.
In acelasi pachet software Symantec va livra si un client propriu pentru VPN (retea privata). Licenta Gateway 300 este pentru 75 de utilizatori simultani, dar Symantec sustine ca nu va limita acest numar si nici nu va cere mai multi bani daca se doreste acces pentru mai multi utilizatori. andrei.dora@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO