Business Hi-Tech

SAS a investit într-un laborator dotat cu soluţii de analiză de date în cadrul Politehnicii Bucureşti

Ştefan Baciu, country manager SAS România & Republica Moldova

Ştefan Baciu, country manager SAS România & Republica Moldova

Autor: Ioana Nita

14.12.2022, 00:03 227

Compania americană SAS, un furnizor de software de analiză avansată a datelor, a inaugurat la finalul săptămânii trecute un laborator dotat cu soluţii de analiză de date de ultimă generaţie în cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din UPB (Universitatea Politehnica Bucureşti). Investiţia într-un astfel de laborator vine în contextul în care există o lipsă de specialişti IT pe piaţa muncii, nu doar în străinătate, ci şi în România. 

”Este extraordinar faptul că am reuşit să punem pe picioare această iniţiativă, este o investiţie pe care o facem în viitor. Eforturile pe care le depunem în dezvoltarea capabilităţilor în zona data science sunt necesare pentru că există o lipsă acută de specialişti în analiza avansată de date. Aceşti specialişti sunt extrem de căutaţi pe piaţa muncii, în România şi nu numai. Ne dorim ca în acest laborator, dincolo de tehnologiile pe care le aducem, să venim şi cu parteneriate cu unii dintre clienţii noştri, astfel încât studenţii să poată lua contact cu aplicabilităţi din lumea reală”, a afirmat Ştefan Baciu, country manager SAS România & Republica Moldova. 

Compania investeşte încă din 2020 în mediul academic din România, având ca scop formarea a 5.000 de specialişti în domeniul analizei avansate de date şi data science până în 2025. Programul SAS Academic este cel de la care a pornit parteneriatul dintre companie şi UPB în vederea creării unui program de data science în cadrul Universităţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO