Business Hi-Tech

SAP apeleaza la un sef Siebel pe pita CRM

04.08.2004, 00:00 16

Producatorul german de soft pentru afaceri SAP a anuntat ca l-a numit pe Patrick Bakey, fost vice-presedinte de vanzari la Siebel Systems, in functia de director de vanzari la divizia de Aplicatii pentru Relatiile cu Clientii (CRM), filiala din America de Nord.
Bakey va fi responsabil cu crestrea veniturilor diviziei SAP din aplicatii CRM atat in randul clientilor deja existenti cat si prin atragerea unora noi, au spus oficialii companiei.
SAP ar putea depasi in curand principalul sau rival Siebel Systems pe piata de aplicatii pentru relatiile cu clientii (CRM) pana la sfarsitul acestui an, a anuntat compania de analiza AMR Research. SAP America a raportat incasari de 217,7 milioane de dolari generate de aplicatia MySAP CRM pentru prima jumatate a acestui an. Comparativ, Sibel Systems a avut vanzari de 236,7 milioane de dolari in aceeasi perioada.
Incasarile totale ale SAP pe piata din Statele Unite au crescut cu 63% in al doilea trimestru fata de perioada similara cu un an in urma, conform cifrelor oficiale ale companiei. Veniturile generate de software au crescut cu 15%, atingand 610 milioane de dolari fata de 529 milioane in 2003, in timp ce veniturile totale ale companiei au atins 2,21 miliarde fata de 2 miliarde anul trecut, ceea ce se traduce intr-o crestere de 9%.
Cele mai bune rezultate obtinute de SAP sunt pe piata aplicatiilor Business One, dedicate companiilor mici, unde a avut o crestere de 320%, sau 1.104 clienti noi, in timp ce aplicatiile All-in-One destinate clientilor de talie medie au crescut cu numai 50% pana la 385 de clienti noi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO