Business Hi-Tech

Samsung a "căzut” tot în picioare: După cel mai dificil trimestru din istoria companiei, gigantul sud-coreean va raporta cel mai mare profit din ultimii trei ani

Samsung a "căzut” tot în picioare: După cel mai...

Autor: Ştefan Stan

06.01.2017, 10:34 1588

În trimestrul în care Samsung a suferit cel mai jenant moment de retragere a unui produs de pe piaţă din istoria companiei, cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel mondial a prognaozat de asemenea şi cel mai mare profit din ultimii trei ani, scrie WSJ.

Gigantul sud-coreean de tehnologie a anunţat vineri că se aşteaptă la un profit operaţional în T4 anul trecut cu 49,8% mai mare decât în 2015, la 9,2 trilioane de woni (7,76 miliarde de dolari), ceea ce ar fi cel mai mare profit operaţional din ultimii trei ani. Veniturile companiei vor rămâne cel mai probabil neschimbate la 53.000 de miliarde de woni.

Rezultatele oficiale finale vor fi anunţate luna aceasta. Creşterea  proiecţiilor de câştiguri arată cât a reuşit Samsung să treacă de la o companie care se baza predominant pe vânzarea smartphone-urilor finale, la una care vinde şi component cu care sunt produse alte dispozitive.  

Pentru Samsung, tranziţia către componente vine într-un moment critic, în condiţiile în care se luptă în continuare cu daunele provocate de retragerea de la vânzare ale celor 2,5 milioane de telefoane Galaxy Note 7 anul trecut. Samsung a retras de la vânzare telefoanele la două luni după lansare, pe fondul rapoartelor că unele dispozitive iau foc.

Oficialii Samsung au anunţat anterior că ”factura” pentru retragerea Note 7 va costa cel puţin 5 miliarde de dolari. Tim Baxter, un executiv de top de la Samsung, a anunţat săptămâna aceasta că Samsung va face public la sfârşitul lunii motivul pentru care telefoanele se supra-încălzeau.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO