Business Hi-Tech

Rusii dau navala la celulare

12.01.2004, 00:00 17

Numarul utilizatorilor serviciilor de telefonie mobila din Rusia s-a dublat in 2003, ajungand la 36,15 milioane de oameni, adica aproape un sfert din populatie, potrivit firmei de consultanta AC&M.
"Cifrele din luna decembrie indica o crestere record a numarului de clienti - respectiv peste 2,6 milioane de noi abonati, penetrarea ajungand astfel la 24,9% din populatie", a declarat un analist al AC&M. Potrivit estimarilor analistilor, MTS - principalul operator de telefonie mobila din Rusia, sustinut de grupul Deutsche Telekom - avea la finalul lui 2003 17,29 milioane de utilizatori. Compania a anuntat oficial 16,72 milioane de clienti, la sfarsitul lunii decembrie.
Operatorul Vimpelcom - numarul doi in Rusia, al carui actionar principal este grupul norvegian Telenor - si-a extins numarul de abonati la 11,28 milioane de persoane, in timp ce numarul trei, MegaFon, care este sustinut de TeliaSonera, are in prezent 6,35 milioane de abonati. Grupul rus Alfa, care detine peste 25% din actiunile Vimpelcom, a achizitionat si un sfert din capitalul concurentului MegaFon, sporind sansele realizarii unei fuziuni intre cei doi operatori care ar putea stfel sa ameninte pozitia de lider  detinuta de MTS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO