Business Hi-Tech

RCS&RDS lucrează la un receptor unic pentru televiziunea prin satelit şi cea terestră digitală

 RCS&RDS lucrează la un set top box hibrid, care să combine serviciile TV prin satelit cu televiziunea terestră digitală

Autor: Adrian Seceleanu

01.03.2011, 13:56 537

Compania românească RCS&RDS, unul dintre cei mai marifurnizori de servicii TV din Europa Centrală şi de Est, lucrează lao nouă generaţie de set top box-uri (receptoare), care să permităatât recepţia serviciilor TV prin satelit cu plată ale companiei,cât şi a posturilor a căror recepţie este gratuită (transmise prinsistemul de televiziune digitală terestră), scrie publicaţiabritanică Broadband TV News.

Receiverul este dezvoltat împreună cu companiile Hyundai şiHumax a spus Marcel Popa, directorul general al Digi Sat,subsidiara din Serbia a RCS&RDS.

Noul echipament ar urma să fie utilizat de RCS&RDS înSerbia, ţară care se pregăteşte să închidă emisiile terestre deteleviziune analogică pe 4 aprilie 2012.

Echipamentul va include tehnologia DVB-S2 şi compresie MPEG-4 şiva permite introducerea graduală a unor servicii suplimentareprecum HD sau video la cerere (PVR).

Receiverul va fi utilizat şi pe alte pieţe pe care este prezentăRCS&RDS.

Decizia în ceea ce priveşte platforma middleware care va fiutilizată de către compania va fi luată la nivel central, înBucureşti, a adăugat Popa.

În România procesul de tranziţie la televiziunea digitală a fostblocat pe fondul neînţelegerilor dintre fostul ministru PD-L alcomunicaţiilor, Gabriel Sandu, şi preşedintele Autorităţii deReglementare în Comunicaţii, Cătălin Marinescu. Neînţelegerile audus la blocarea pe ultima sută de metri a licitaţiei organizatepentru trecerea la televiziunea digitală, competiţie pentru careîşi exprimaseră interesul, printre altele, şi cele mai maricompanii de profil din Franţa şi Austria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO