Business Hi-Tech

RCS&RDS: Digi.Mobil ne aduce clienti pe cablu si internet

01.08.2008, 19:47 85

RCS&RDS, unul din cei mai mari operatori de pe piata locala telecom, va inregistra in acest an afaceri de 700 mil. dolari, in crestere cu 40% fata de anul trecut, estimeaza oficialii companiei.
"Estimam pentru acest an o crestere a veniturilor la 700 de milioane de dolari, cea mai mare parte a veniturilor urmand a fi obtinuta din Romania", a declarat pentru ZF Ovidiu Ghiman, directorul comercial al companiei. El a adaugat ca este dificil de calculat care sunt pietele pe care RCS& RDS inregistreaza cele mai mari rate de crestere.
"Este dificil de spus in care din cele sase tari avem cele mai mari rate de crestere. Cel mai usor de calculat acest lucru este in Romania, unde, in mod clar, crestem puternic in zonele noi, in care intram abia acum cu servicii", a spus Ghiman.
El a mentionat ca prin zone noi acoperite intelege, spre exemplu, atat cartiere din Bucuresti, cat si localitati noi din tara unde RCS&RDS isi dezvolta infrastructura. "Cea mai mare piata pentru serviciile RCS&RDS este Bucuresti", a adaugat el.
Oficialul RCS&RDS spune ca extinderea infrastructurii companiei urmeaza un plan care vizeaza zone din intreaga tara si nu are ca tinta in sine, spre exemplu, intrarea in zonele dominate de alti jucatori, precum UPC. "Nu as spune ca avem in plan sa dublam infrastructura unui anume concurent, ne extindem peste tot unde exista o justificare economica pentru a face acest lucru", a spus el.
In ceea ce priveste factorii care genereaza aceasta crestere, Ghiman afirma ca un stimul major pentru cresterea pe servicii ca internetul si cablul TV il reprezinta serviciile de telefonie mobila, care sunt oferite gratuit pentru clientii care au contract pentru un alt serviciu al operatorului. "Telefonia mobila reprezinta intr-adevar un factor puternic de crestere pentru alte segmente de business ale RCS&RDS. Este o valoare adaugata care contribuie la achizitia de noi clienti", a spus el.
RCS&RDS este cel mai mare jucator de pe piata locala de servicii de internet si televiziune prin satelit. Compania isi disputa de asemenea cu UPC pozitia de lider pe piata de cablu TV. RCS&RDS are in prezent 1,1 milioane de clienti pe serviciul de telefonie mobila Digi.Mobil.
La nivelul anului 2007, cifra de afaceri a grupului RCS&RDS, care este prezent, in afara de Romania, si in Serbia, Croatia, Slovacia, Cehia si Ungaria, a depasit 500 mil. dolari. In alta ordine de idei, oficialii companiei au spus ca listarea RCS&RDS la bursa din Londra ar putea avea loc doar in cazul aparitiei unor proiecte noi de dezvoltare a companiei si dupa o analiza prealabila a conditiilor existente pe piata de capital.
"In acest moment, finantarea proiectelor de dezvoltare ale grupului RCS&RDS este acoperita dintr-un credit de 500 mil. $ contractat la inceputul acestui an. Daca vor fi necesare surse de finantare pentru noi proiecte, vom lua in calcul si listarea actiunilor pe piata de capital internationala", a declarat Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al RCS&RDS. Consortiul de banci care a acordat creditul grupului RCS&RDS a fost condus de ING Bank Romania si Citibank. Operatorul este controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari, care detine un pachet de 43% din companie. Diferenta este controlata de fonduri de investitii si actionari persoane fizice. Teszari este cel mai mare actionar al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO