Business Hi-Tech

RCS&RDS a extins reteaua de telefonie mobila in opt orase, inclusiv Bucuresti

RCS&RDS a extins reteaua de telefonie mobila in opt orase, inclusiv Bucuresti

Serviciul DigiMobil al RCS&RDS este functional si in Capitala de saptamana trecuta, telefoanele mobile 3G detectand deja reteaua operatorului sub indicativul "RO 05" sau "22605".

11.12.2007, 20:35 917

Compania RCS&RDS, unul din cei mai mari jucatori de pe piata locala telecom, si-a extins reteaua de telefonie mobila in opt orase din tara, printre care si Bucuresti. Operatorul a lansat serviciul DigiMobil in Oradea, la jumatatea lunii octombrie, dupa care a extins acoperirea retelei in Timisoara, Craiova, Targu-Mures, Pitesti, Iasi, Constanta si Bucuresti.
Serviciul DigiMobil al RCS&RDS este functional si in Capitala de saptamana trecuta, telefoanele mobile 3G detectand deja reteaua operatorului sub indicativul "RO 05" sau "22605". Reteaua de telefonie mobila a RCS&RDS este dezvoltata de compania Nokia Siemens Networks.
RCS&RDS este al doilea jucator de pe pietele de telefonie fixa, internet si cablu TV (CATV) din Romania si este cel mai mare furnizor de servicii de televiziune prin satelit de pe piata locala.
Operatorul avea, conform ultimelor date comunicate de companie, peste 1 milion de clienti pe telefonia fixa, 1,15 milioane de clienti pe CATV, peste 500.000 de clienti pe serviciile internet si peste 510.000 pe televiziunea prin satelit.
Prin intrarea pe telefonia mobila RCS&RDS este primul operator de pe piata locala care furnizeaza servicii 4-play: telefonie fixa si mobila, internet si televiziune. Pana in prezent, RCS&RDS si-a concentrat strategia comerciala de extindere a DigiMobil pe furnizarea serviciului pentru clientii existenti ai RCS&RDS.
"Serviciul DigiMobil poate fi contractat doar prin agentii nostri din teren, si nu prin casierii. Agentii RCS&RDS au primit deja listele cu clientii serviciului nostru de telefonie fixa (RDS.tel - n. red.) si urmeaza sa ii contacteze", a explicat unul din operatorii serviciului de relatii cu clientii de la RCS&RDS Bucuresti. "Nu va putem spune un termen in care clientii din Bucuresti urmeaza sa fie contactati pentru a li se propune serviciul de telefonie mobila".
Conform operatorilor de la serviciul de relatii cu clientii, reteaua nu acopera in prezent intreg Bucurestiul.
Oficialii operatorului au anuntat anterior ca la jumatatea anului viitor reteaua DigiMobil va acoperi 50% din populatia Romaniei. Operatorul nu percepe un abonament lunar pentru serviciul Digi.Mobil si ofera gratuit, in custodie, unul sau doua telefoane mobile 3G, produse de compania chineza Huawei.
Pe langa decizia de a furniza DigiMobil fara a percepe un abonament lunar, ca si in cazul telefoniei fixe, tarifele anuntate pentru convorbiri se inscriu de asemenea in strategia comerciala agresiva a RCS&RDS. Tarifele pentru convorbirile catre numerele de telefon fix sau mobil din reteaua RCS&RDS vor fi tarifate cu 0,01 euro/minut, tarif valabil si pentru mesajele text (SMS) catre numerele DigiMobil. Apelurile catre celelalte retele de telefonie mobila sunt tarifate cu 0,08 euro/minut, cu exceptia apelurilor catre Cosmote, care vor fi tarifate cu 0,10 euro pe minut.
Apelurile catre Romtelecom si alte retele de telefonie fixa vor fi taxate cu 0,02 euro pe minut, iar cele catre retelele de telefonie fixa din tarile UE cu 0,08 euro/minut. Apelurile catre retelele de telefonie mobila din UE sunt tarifate cu 0,18 euro/minut.
Clientii RCS&RDS au posibilitatea de a utiliza de pe telefonul mobil o parte din minutele gratuite in reteaua de telefonie fixa a RCS&RDS, aferente contractelor de telefonie fixa sau acces la internet. Numerele de telefon DigiMobil au prefixul 0770. Oficialii RCS&RDS nu au putut fi contactati pentru a oferi detalii.
Compania este detinuta de omul de afaceri Zoltan Teszari si a inregistrat in 2006 afaceri de 221 mil. euro si un profit net de 35 mil. euro. RCS&RDS a intentionat sa se listeze la Londra in acest an, dar a anulat operatiunea acuzand conditiile nefavorabile din piata. Operatorul isi va finanta extinderea retelei 3G si pe alte piete din regiune printr-un credit de 500 mil. dolari, aranjat de Citi si ING.

Opt orate in doua luni

RCS&RDS a lansat serviciile DigiMobil pe 15 octombrie in Oradea, orasul de unde provine proprietarul operatorului, Zoltan Teszari;
In ultimele doua luni compania a extins reteaua in alte sapte orase;
Compania le ofera clientilor gratuit, in custodie, pana la doua telefoane mobile 3G produse de compania chineza Huawei;
Initial, serviciul DigiMobil este disponibil doar pentru clientii existenti ai RCS&RDS si poate fi contractat doar prin agentii de vanzari ai operatorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO