Business Hi-Tech

Radu Georgescu, la a doua afacere cu un gigant IT: Cisco

Radu Georgescu, la a doua afacere cu un gigant IT: Cisco
15.11.2007, 18:32 387

Un consortiu de sapte investitori, care include un fond de investitii finantat de gigantul american Cisco - cel mai mare producator mondial de echipamente de retea - a achizitionat 11,7% din actiunile producatorului local de software Gecad Technologies, detinut de omul de afaceri Radu Georgescu (foto). Principalul activ al firmei este un soft de mesagerie electronica, denumit Axigen, cu 9.000 clienti companii in lume. Valoarea tranzactiei a fost de 2 mil. euro si a fost realizata printr-o majorare de capital, evaluand compania la 17 mil. euro. Consortiul ar mai putea achizitiona pachete din companie in urmatorii ani. Axigen intentioneaza sa se listeze la bursa, cel mai probabil in Bucuresti, in cel mult doi ani.
Fondurile care au intrat in actionariat sunt Global Finance si 3TS-Cisco Growth Fund III, carora li se adauga investitori privati din Statele Unite si Europa de Vest, a caror identitate nu a fost dezvaluita. Fondul elen Global Finance detine actiuni si la Totalsoft, un producator local de software.
Radu Georgescu a devenit celebru dupa ce a vandut in 2003 tehnologia soft antivirus RAV (Romanian Antivirus) catre un alt gigant IT american - Microsoft, cel mai mare producator de soft din lume.
El spune ca investitia de 2 mil. euro este importanta pentru ca va accelera cresterea companiei, dar cel putin la fel de importante sunt know-how-ul si legaturile cu industria mondiala IT&C aduse de noii actionari. "E important sa intram in mecanismul care produce companii precum Google", a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO