Business Hi-Tech

Primele recenzii pentru cititorul de amprentă de pe iPhone 5S: „Chiar merge!”

AFP/Mediafax Foto

Autor: Adrian Seceleanu

18.09.2013, 20:35 2839

Cititorul de amprente de pe noul smartphone iPhone 5S, una dintre tehnologiile introduse de Apple care au suscitat dezbateri intense în ultimele zile în industria de IT, a primit recenzii favorabile de la doi dintre cei mai influenţi jurnalişti de tehnologie din lume, Walt Mossberg (Wall Street Journal) şi David Pogue (New York Times), scrie Reuters. Opiniile celor doi autori au ajutat la risipirea temerilor că tehnologia Apple este la fel de imprecisă precum cea inclusă anterior pe diferite modele de laptopuri şi telefoane mobile.

„Cea mai bună parte a tehnologiei este că funcţionează cu adevărat: a mers de fiecare dată în testele mele”, a scris David Pogue. „Nu are nicio legătură cu cititoarele de amprentă îngrozitoare de pe primele telefoane. Tehnologia este cu adevărat spectaculoasă. «Haterii» nu au decât să sară de pe un pod.” Walt Mossberg a descris de asemenea entuziast interacţiunea cu noua tehnologie, definind-o ca fiind „simplă şi de încredere”.

„Îmi place noua tehnologie şi o consider un pas înainte, în ciuda celor câteva probleme întâmpinate”, a scris Mossberg. El a menţionat că iPhone-ul a continuat să îi solicite introducerea parolei pentru achiziţiile de software în loc să accepte scanarea amprentei, situaţie pusă de el pe seama unei erori.

Mossberg a spus însă că noua platformă software, camera foto îmbunătăţită şi procesorul mai rapid ar putea să nu convingă utilizatorii iPhone 5 să cumpere noul model, chiar dacă acesta este „cel mai bun smartphone de pe piaţă”. Noile modele de iPhone ar putea ajunge în România în luna octombrie sau noiembrie, având în vedere datele anterioare de lansare ale smartphone-urilor pe piaţa locală.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO