Business Hi-Tech

Prima reacţie din “liga mare” la asaltul RCS&RDS pe WiFi: Orange oferă net gratuit la metrou

Prima reacţie din “liga mare” la asaltul RCS&RDS pe WiFi: Orange oferă net gratuit la metrou

Foto: AFP

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

02.11.2011, 12:06 3873

La câteva luni de la atacul în forţă al RCS&RDS prin lansarea la nivel naţional a unei reţele de hotspot-uri accesibilă gratuit de abonaţii companiei dar şi, în anumite condiţii, de orice alt utilizator, liderul pieţei locale de comunicaţii mobile - Orange, a lansat o contraofensivă, anunţând că le va oferi clienţilor proprii acces gratuit la net în staţiile de metrou din Bucureşti.

"Începând de ieri, Orange oferă internet 3G gratuit la metrou clienţilor săi. Pentru asta trebuie să setaţi apn: "net". enjoy! :)", potrivit unui anunţ postat de Orange pe contul său de pe reţeaua socială Twitter.

Orange a plasat şi reclame la metrou care anunţă gratuitatea. Serviciile pot fi accesate de clienţii Orange cu echipamente compatibile (smartphone, tabletă etc.)

RCS&RDS, care a construit la nivel naţional o reţea de câteva sute de hotspot-uri - care acoperă şi metroul din Bucureşti, oferă acces gratuit la net abonaţilor proprii la serviciile de net fix. Temporar, RCS&RDS oferă acces gratuit la net în reţeaua Digi WiFi timp de o oră pe zi, pentru orice utilizator cu un echipament cu conectitivitate WiFi, chiar dacă nu este un client RCS&RDS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO