Business Hi-Tech

Polaroid, cumparata pe 321 milioane de euro

10.01.2005, 00:00 25

Producatorul american de aparate foto Polaroid a fost cumparat de un investitor particular pentru 426 milioane de dolari (321,8 milioane de euro), scrie editia online a televiziunii CBS.
Compania, care a avut probleme serioase odata cu moda fotografiilor digitale, este acum detinuta de Petters Group Worldwide, care s-a specializat in afaceri cu echipamente electronice. In ultimii ani, compania a identificat si achizitionat la preturi mici branduri importante de pe piata americana, care au avut probleme financiare, precum Fingerhut sau UBid.com.
Polaroid, care in 2002 se afla in situatie de faliment, a reusit sa se salveze printr-o miscare la fel de neasteptata. Compania a vandut atunci o parte din operatiunile din SUA si o buna parte din actiunile diviziei internationale catre fondul de investitii One Equity Partners, pe atunci parte a grupului Bank One. Polaroid a incasat atunci 255 de milioane de dolari (192 milioane de euro). One Equity face parte acum din grupul J.P Morgan Chase si detine 53% din pachetul Polaroid. Compania a fost de acord cu tranzactia de vanzare.
Polaroid a lansat recent o camera digitala de sase megapixeli, iar brandul a fost folosit in ultimii ani si pentru DVD playere, televizoare cu ecran plat si alte electronice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO