Business Hi-Tech

Pentalog isi dubleaza echipa de cercetare si dezvoltare

Pentalog isi dubleaza echipa de cercetare si dezvoltare

Cateva mii de romani lucreaza in centre de externalizare a serviciilor

10.07.2008, 18:48 31

Pentalog Romania, filiala locala a companiei franceze furnizoare de servicii de consultanta si dezvoltare software, intentioneaza sa isi dubleze numarul de angajati pe segmentul de cercetare/dezvoltare pana in 2009, in urma castigarii unui contract de externalizare cu unul dintre cei mai mari producatori de semiconductori din lume.
Pentalog, care are in prezent 55 de cercetatori in Romania, dintr-un total de 250 de angajati, nu a dorit sa dezvaluie identitatea companiei cu care va colabora, precizand ca va anunta numele acesteia saptamana viitoare.
"Este pentru prima data cand unul din primii cinci producatori de dispozitive semiconductoare din lume priveste cu interes solutia externalizarii activitatii sale de dezvoltare in Romania. Clientul nostru mizeaza pe creativitatea inginerilor si programatorilor romani pentru a imbunatati solutiile sale atat la nivelul protocoalelor de comunicatii, cat si la nivelul fizic de transmitere a datelor", a declarat pentru ZF Monica Jiman, directorul de vanzari si marketing al Pentalog EMEA (Europa, Orientul Mijlociu, Asia).
Ea a adaugat ca echipa de cercetare si dezvoltare doreste sa intre in randul dezvoltatorilor tehnologiei 3G la inceputul anului viitor, urmand ca ulterior sa se specializeze si pe arhitectura 4G.
Jiman a precizat ca Pentalog Romania va atinge un numar de 75 de salariati pana la sfarsitul acestui an, restul recrutarilor pana la pragul de 100 de angajati urmand sa fie realizate in primul trimestru al lui 2009. "Compania doreste sa isi intareasca echipa R&D (cercetare/dezvoltare) cu dezvoltatori telecom, buni cunoscatori ai arhitecturii GSM/GPRS/EDGE si ai limbajelor de programare C/Embedded C, cu o experienta de minimum trei ani in industrie", a spus reprezentantul Pentalog, adaugand ca printre pozitiile disponibile in cadrul companiei se numara cele de senior telecom developer sau dezvoltator/integrator telecom.
Numarul total al angajatilor companiei va creste pana la 300 de persoane. Jiman a mentionat ca activitatile de BPO (Business Process Outsourcing) vor contribui in mod sustinut la aceasta marire de personal. In prezent, din totalul angajatilor, peste 20 de persoane sunt implicate in activitati de tip contact center, zece in finante si contabilitate si cinci in grafica si managementul continutului.
"Contributia la cifra de afaceri ramane insa modesta, datorita tarifelor scazute pentru acest tip de servicii. Desi reprezinta 20% din efectivul total, serviciile BPO realizeaza doar 10% din rulaj", a mai spus oficialul companiei.
Pentalog Romania si-a revizuit in crestere estimarile privind cifra de afaceri pentru 2008. Compania anticipeaza atingerea unui rulaj de 8 mil. euro in 2008, comparativ cu tinta initiala de 7-7,5 mil. euro, respectiv nivelul de 5,5 mil. euro raportat in anul precedent. Jiman a adaugat ca in primul trimestru volumul afacerilor a totalizat 3,8 mil. euro. Ea nu a dorit sa ofere detalii despre profitul inregistrat, mentionand doar ca marja EBIT (profitul calculat inainte de deducerea dobanzilor si impozitelor) este de cel putin 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO