Business Hi-Tech

Orange România a înregistrat afaceri de 377 mil. euro în trim. 2, mai mici cu 1%, pe fondul reducerii tarifelor de interconectare şi al scăderii cererii în unele segmente de piaţă. Vânzările de echipamente au fost mai mari, la fel şi cele de servicii din zonele acoperite cu fibră optică

Christel Heydemann, CEO al grupului Orange: Ne-am continuat eforturile de reducere a costurilor, atingând aproape 30% din ţinta de reducere a costurilor cu 600 mil. euro până în 2025.

Christel Heydemann, CEO al grupului Orange: Ne-am continuat eforturile de reducere a costurilor, atingând aproape 30% din ţinta de reducere a costurilor cu 600 mil. euro până în 2025.

Autor: Adrian Seceleanu

27.07.2023, 00:07 222

Orange a avut în Europa Centrală (România, Slovacia şi Rep. Moldova) în primul semestru un profit operaţional de 326 mil. euro la afaceri de 1,117 mld. euro.

Orange, liderul pieţei locale de telecom, parte a gru­pu­lui francez cu acelaşi nume, a înregistrat în trim. II o cifră de afaceri consolidată de 377 de milioane de euro, în scădere cu 1,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul impactului negativ al unor decizii de reglementare - precum reducerea tarifelor de reglementare, dar şi al scăderii de pe unele segmente de piaţă, unde cere­rea se diminuează la nivelul întregii in­dustrii. Cifra de afaceri anunţată include şi rezultatele fostului Telekom Fix, companie cumpărată de la grecii de la OTE şi germanii de la Deutsche Telekom.

„Veniturile sunt stabile în comparaţie cu trimestrul II al anului anterior, excluzând impactul reducerii ratelor de terminare. Astfel, rezulta­te­le trimestrului reflectă creş­terea vânzărilor de echipa­men­te şi ale serviciilor de fibră optică, dar şi diminuarea veniturilor în contextul reducerii tarifelor de terminare şi al declinului structural al unor servicii care nu mai răs­pund nevoilor pieţei“, conform companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO