Business Hi-Tech

Orange reduce tarifele pentru serviciile de date in roaming

03.06.2010, 13:29 18

Orange, cel mare operator de telefonie mobila de pe piatalocala, va reduce incepand de maine tarifele pentru serviciu dedate in roaming cu peste 50%. pentru Uniunea Europeana si Elvetia,au anuntat reprezentantii companiei.

Abonatii Orange Romania pot alege, in functie de traficul dedate dorit, una dintre optiunile Travel Data cu trafic inclus de 10MB, 20 MB sau 50 MB la 8 euro, 15 euro si respectiv 30 de euro (TVAinclus).

"Dupa consumarea traficului de date inclus, optiunea aleasa sereactiveaza automat atunci cand se initiaza o noua conexiune dedate, astfel incat clientii vor continua sa beneficieze de tarifeledin cadrul optiunii", au declarat reprezentantii operatorului.

De exemplu, in cazul in care clientul alege optiunea Travel Datacu 10 MB la 8 euro si consuma 18 MB atunci cand se afla in roamingin Uniunea Europeana sau in Elvetia, va plati 16 euro, adica maiputin de 1 euro/MB, gratie reactivarii automate a optiunii.

In cazul in care ar fi taxat in functie de tarifele standarddupa consumarea traficului de 10 MB inclus din optiune, clientul arplati 46 euro pentru acelasi trafic de 18 MB realizat, decipractic, in acest caz, face o economie de 30 de euro folosindoptiunea Travel Data cu 10 MB.

Exemplul mentionat arata ca un trafic de 18 MB costa 16 euro cuoptiunea Travel Data 10 care se reactiveaza automat, adica sub 1euro/MB (cat e tariful de wholesale).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO