Business Hi-Tech

Operatorii telecom investesc in internet si clientii de business

11.05.2007, 19:27 14

Strategiile principalilor operatori de comunicatii de pe piata locala prevad pentru acest an o concentrare puternica a investitiilor in dezvoltarea infrastructurilor fixe si wireless de acces la internet si o concentrare pe segmentul cel mai profitabil de clienti, cel de business.
Orange a anuntat ca va investi 200 mil. euro, o buna parte din aceasta suma urmand a fi directionata catre cresterea vitezei de acces mobil la internet, pana la 7,2 Mbps, in trimestrul patru. Operatorul va extinde numarul de orase in care ofera servicii convergente de telefonie si date pe baza tehnologiei wireless WiMax, avand in vedere clientii mari de business.
Vodafone, care va lansa in aceasta luna serviciile de acces mobil la internet la viteze de 3,6 Mbps in 23 de orase, a anuntat ca a atins in aceasta luna un numar de 400.000 de clienti pentru serviciile mobile de acces la internet prin 3G si 3,5G. Operatorul are in plan noi cresteri ale vitezei de acces mobil la internet, dar nu a furnizat un calendar exact al lansarilor. Vodafone va continua sa se concentreze pe segmentul clientilor de business, prin divizia sa de servicii integrate, care are circa 6.000 de clienti-companii.
Romtelecom a anuntat ieri ca va investi in constructia in Romania a celei mai mari retele de date din sudul Europei, care va permite transferuri de date in interiorul retelei de transport de 40 Gb/s. Reteaua va fi realizata cu echipamente Cisco si va permite majorarea vitezei serviciilor de acces la internet pana la 24 Mbps.
UPC si-a lansat ieri oficial divizia de business, cu care va ataca piata clientilor corporate. UPC a avut anul trecut venituri de 20 mil. euro din contractele cu segmentul corporate.
RCS&RDS a lansat un proiect de dezvoltare al unei retele nationale de fibra optica, prin care abonatii serviciului de acces la internet Fiber Link vor putea transfera fisiere cu viteze de pana la 50 Mbps. Operatorul a anuntat ca in sase luni va lansa propriile servicii de telefonie mobila 3G.
Zapp preconizeaza cresterea vitezei de transfer a datelor la 3,1 Mbps si lansarea serviciilor de voce preplatite.
Cosmote sustine ca 2007 va reprezenta un varf investitional pentru companie, dar nu au oferit alte detalii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO