Business Hi-Tech

Ookla Speedtest : Vodafone are cea mai rapidă reţea mobilă de generaţie 4G din România

Ookla Speedtest : Vodafone are cea mai rapidă reţea...

Autor: Roxana Rosu

05.02.2018, 11:11 556

Vodafone România este cea mai rapidă reţea mobilă de generaţie 4G din ţară, potrivit testelor efectuate de utilizatorii din România pe conexiuni 4G, 4GĂ şi 4.5G (LTE) în 2017 cu ajutorul Speedtest by Ooklaaplicaţie de testare şi analizare a vitezei de internet.

Rezultatele a peste 1,15 milioane de teste efectuate de utilizatorii de comunicaţii mobile din România în perioada ianuarie-decembrie 2017 arată că reţeaua de generaţie 4G (LTE) a Vodafone România oferă cele mai mari viteze medii de descărcare (download) şi încărcare (upload) a datelor mobile, precum şi cea mai mică întârziere medie (latency) în transmiterea datelor mobile.

„Această recunoaştere este foarte importantă pentru noi, deoarece reprezintă un indicator al performanţei reţelei mobile din perspectiva clientului şi ne oferă o imagine de ansamblu asupra calităţii serviciilor pe care le oferim. Este o dovadă că utilizatorii noştri beneficiază de cea mai bună experienţă 4G din România, care le permite să se bucure de divertisment mobil şi să rămână conectaţi oricând şi oriunde”, a declarat Cătălin Buliga, Technology Director, Vodafone România.

Datele colectate că Vodafone România are o valoare medie a vitezelor cu cel puţin 12% mai mare pentru încărcarea de date (upload) şi cu aproape 7% mai mare pentru descărcarea de date (download) în comparaţie cu alti operatori de comunicaţii de date mobile din ţară.

Recent, reţeaua Vodafone România, Supernet 4.5G a obtinut cel mai mare punctaj total pentru calitatea şi performanţa serviciilor sale de voce şi date mobile de către auditorul independent P3 communications, în noiembrie şi decembrie 2017. Totodată, operatorul a obţinut cel mai mare scor pentru serviciile de date mobile şi oferă cea mai bună experienţă de navigare pe internet şi de utilizare YouTube.

Ookla este lider mondial în testarea performanţei conexiunilor de internet şi în diagnoza reţelei, la iniţiativa utilizatorilor. Cu peste zece milioane de teste efectuate în fiecare zi şi peste 20 de miliarde de teste înregistrate până în prezent, Speedtest oferă cea mai extinsă imagine asupra performanţei şi accesibilităţii reţelelor de internet la nivel mondial. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO