Business Hi-Tech

O nouă tranzacţie cu acţiuni evaluează Facebook la 70 mld. $

Foto AFP

O nouă tranzacţie cu acţiuni evaluează Facebook la 70 mld. $

Autor: Ştefan Vrabie

28.06.2011, 00:03 285

Fondul de investiţii GSV Capital a cumpărat o mică parte dinFacebook, evaluând astfel cea mai mare reţea de socia­lizare lacirca 70 mld. dolari, scrie agenţia de presă Reuters.

Oficialii fondului de investiţii au declarat luni că aucumpărat 225.000 de acţiuni Facebook la un preţ mediu de 29,28dolari per acţiune. Facebook are aproximativ 2,4 mi­liarde deacţiuni, potrivit companiei de cercetare Sharepost.

Directorii executivi ai reţelei de socializare au declarat căeste inevitabilă listarea companiei pe bursă, dar nu au speci­ficato dată exactă. La 70 mld. dolari Face­book este pe aceeaşi treaptăcu Amazon.com, Cisco Systems sau Hewlett-Packard din punctul devedere al valorii de piaţă.

În ianuarie, când Goldman Sachs şi alte companii private auinvestit 1,5 mld. dolari în Facebook, compania era estimată la 50mld. dolari.

Facebook este de aşteptat să genereze venituri de circa 4 mld.dolari din publicitate în 2011, de la 1,86 mld. dolari, cât aînregistrat anul trecut, conform firmei de cercetareeMar­keter.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO