Business Hi-Tech

Noul sef al Zapp: Mai bine investim decat sa vindem

Noul sef al Zapp: Mai bine investim decat sa vindem
30.01.2008, 18:23 22

In primul interviu in functia de CEO al Telemobil, Chris Bataillard spune ca exista resursele financiare pentru dezvoltarea operatorului Zapp.
"Tot ce pot sa spun e ca familia Hariri are mijloacele financiare la dispozitie pentru a dezvolta aceasta investitie care e un proiect mic in raport cu alte afaceri pe care le detin", a declarat Chris Bataillard, CEO al Telemobil, compania care opereaza reteaua Zapp. El a adaugat ca in acelasi timp, pentru sustinerea ulterioara, "finantarea prin credit este o optiune fara indoiala".
Recent, grupul arab Saudi Oger controlat de familia Hariri si-a completat portofoliul de actiuni de aproape 50% pe care il detinea la operatorul roman pana la 99,99%, prin achizitia pachetului controlat de compania americana Qualcomm la Inquam, un joint-venture care este proprietarul operatorilor Zapp din Romania si Portugalia. Inquam a fost fondat in 2000 la initiativa lui Chris Bataillard, cu un capital de 437 de milioane de dolari pusi la dispozitie in mod egal de Saudi Oger si Qualcomm.
Chris Bataillard isi pastreaza simultan functia de CEO al Inquam, iar structura de control va fi simplificata. Numele Inquam va disparea, inlocuit de Zapp Holdings, dar va pastra rolul de umbrela pentru cei doi operatori Zapp.
Noul CEO a precizat ca principalul obiectiv al companiei il reprezinta lansarea, pana la sfarsitul lunii iunie, a retelei de tip 3G (2.100 MHz) in 19 orase.
"Pe langa aceasta extindem reteaua de 450 MHz si vom lansa cateva produse noi, atat pe date cat si pe voce, in segmentul nostru, IMM si SOHO. Insa ne vom extinde si in sus si in jos pe acest segment", a declarat Chris Bataillard.
Chestionat asupra perspectivelor de anul acesta, CEO-ul Zapp nu a oferit informatii exacte asupra tintelor propuse. "Profit... nu cred. Dar ca si indicatori vom fi atenti in primul rand la cash flow si EBITDA. Asa sunt evaluate companiile."
El a precizat insa ca vanzarea Zapp nu este o optiune in acest moment pentru proprietarii afacerii. "Nu cred ca se pune problema sa renunte la afacere, au investit suficient cat sa vrea sa recupereze investitia. Credem ca acum e o optiune mai buna sa investim decat sa vindem", este de parere Bataillard.

Cititi mai multe in numarul de saptamana aceasta al Business Magazin

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO