Business Hi-Tech

Noile modele de iPhone şi iPad vin până în decembrie

Noile modele de iPhone şi iPad vin până în decembrie

Autor: Vlad Popescu

13.08.2013, 22:34 837

Apple va intra în perioada sărbătorilor de iarnă cu noi generaţii ale iPhone şi iPad, principalele produse ale companei, şi noi modele din gama Mac, sperând să-şi consolideze poziţia pe o piaţă aglomerată într-un moment delicat pentru companie.

Apple va prezenta următorul iPhone în cadrul unui eveniment planificat pentru 10 septembrie, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situaţiei. Noi modele de iPad, inclusiv o variantă mai subţire şi un iPad Mini cu ecran de înaltă rezoluţie, vor fi lansate ulterior, la timp pentru sezonul sărbă­torilor de iarnă, au afirmat sursele.

Compania a anunţat în iunie că va prezenta în a doua parte a acestui an o nouă variantă a sistemului de operare iOS, precum şi o nouă generaţie de computere Mac.

iPhone şi iPad au generat în trimestrul al doilea 70% din vânzările companiei.

Apple trece printr-o perioadă dificilă, după scăderea preţului acţiunilor cu o treime faţă de nivelul record înregistrat în luna septembrie a anului trecut, pe fondul frâ­nării creşterii profitului şi absenţei lansărilor mari de produse în acest an.

Analiştii anticipează că gigantul american va lansa în acest an şi o variantă de iPhone cu preţ mai mic, destinată în principal pie­ţelor emergente.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO